divendres, 8 d’abril del 2011

Escultura


Els artistes més grans estem bussejant a la recerca d'animals fantàstics i originals plantes submarines amb l'ajuda d'un simple filferro. Ens hem basat amb l'obra d'Alexander Calder.
Calder al seu estudi de París, tardor 1931. Fotografia de Vaux-Marc ©
Calder va ser un artista que utilitzava els ulls i les mans sense parar i totes les deixalles boniques que trobava les transformava en art. Va desenvolupar un nou mètode d'escultura: per flexió i torsió del filferro, i així "dibuixava" figures tridimensionals en l'espai. Amb unes pinces de roba, un tros de tela i una mica de filferro, creava un ocell o una vaca o un pallasso de circ... Feia pura màgia. No copiava el treball d'altres artistes. Es va copiar de la seva inventiva. Va jugar amb els materials i va aprendre d'ells. Feia servir la seva imaginació.

Nosaltres també en tenim d'imaginació i molta:
I podem jugar i crear com feia aquest artista americà ! I com ara toca nedar, navegar i capbussar-se en un mar molt creatiu farem, en el seu honor, peixos i algues precioses amb la mateixa tècnica del filferro. Ja els veureu acabats molt aviat!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstic com sempre.
Amb moltes ganes de veure els resultats.
Marco

A La Babalà ha dit...

Fantàstic! Segur que creareu tota la fauna i flora autòctona de la perduda Atlàntida... Felicitats pel teu blog! (és el meu darrer descobriment) <3

Anònim ha dit...

genial m'ha agradat aquest blog, som amant de les manualitats i es fantistic el que podem aprofitar d'aquest bloc.