dimarts, 20 d’octubre del 2009

L'arbre de Kandinsky


Inspirats amb el quadre "Quadrats amb cercles concèntrics" de 1913, del pintor rus Wassily Kandinsky,

aquesta tardor els artistes de primer i segon, hem decidit plantar a la classe uns fantàstics arbres. Amb la tècnica del collage, amb cola i paper de diari, hem creat l'escorça del nostre arbre.

Amb cartolina de colors càlids: terres, marrons clars i foscos, taronges, vermells, ocres i daurats... hem retallat cercles de diferent diàmetre per crear les fulles.

És una feina molt entretinguda. Hem de pensar en els tamany de cada cercle, per formar una escala de gran a petit sense repetir els tons del color escollit.

El resultat és increïble!

I sense adonar-nos, la classe és un bosc encantat on els animals misteriosos com la guineu, el mussol, el llop o els simpàtics esquirols i conills de camp fan companyia a la lluna,

que igual que els ulls dels mussols de cartró, brillarà tota la nit.

9 comentaris:

moni ha dit...

Ah!! Conec molt la tècnica de Kandisky però no havia pensat mai de treballar-la així... com sempre molt original i vistós! Un petó!

Amira (France) ha dit...

C'est très beau!! (it's beautiful)

blanca ha dit...

Els trobo fantàstics, quina bona idea!
M'agrada molt la vostra manera de treballar. Felicitats!

Blanca ha dit...

Us volia preguntar: amb quin material heu fet les llunes?

La classe màgica ha dit...

Gràcies Blanca!

Sobre el teu dubte: a l'article explico que les llunes (de cartolina) són "(...) igual que els ulls dels mussols de cartró (...)", i marco un link que et porta a l'entrada dels Mussols de Tardor: http://manualscanigo.blogspot.com/2009/10/mussol-de-tardor.html

Allà pots veure com hem pintat els ulls (igual que les llunes) ;-)

susana ha dit...

¡Genial!
Empezaré a pensar como hacer mi arbol de otoño, llevo días pensando ...y creo que llevará un cachito de vuestra experiencia. Me encantan vuestros trabajos chicos!!y que genial tener en ele cole solo una clase para plástica!!Me dáis una envidia...

Chus ha dit...

Hola, desde Cangas de Morrazo (Pontevedra) queremos felicitaros por los trabajos que realizais con los niños/as, además de desarrollar su creatividad les enseñais a reutilizar los materiales para crear obras de arte.
Nos ha gustado especialmente esta recreación del cuadro de Kandinsky y hemos aprovechado vuestra idea para decorar las carpetas de nuestros alumnos/as de 1º y 2º de Primaria.
En el blog del aula de 2º (Formigas) tenemos un enlace con vuestro blog. Esta es la dirección:

http://formigasinvestigadoras.blogspot.com/

Esta es la dirección del blog del cole:

http://ceiparua.blogspot.com/

Gracias por compartir vuestros trabajos.
Saludos desde Cangas

Chus ha dit...

Las carpetas de nuestros alumnos han quedado muy bonitas. Hemos aprovechado el motivo para incluirlo en nuestra felicitación de Navidad que queremos compartir con vosotros.
Gracias de nuevo por inspirarnos.
Bo Nadal e Feliz Aninovo 2010

Este es el enlace de la felicitación:
http://ceiparua.blogspot.com/2009/12/bo-nadal-2009.html#comments

Marta ha dit...

Quin bloc més xulo! I quines manualitats més originals! M'ha encantat aquest arbre. Segurament, el faré amb els meus alumnes per fer la decoració de la tardor. Preciós!
Salutacions.