dimecres, 28 de gener del 2009

La Candelera II

Avui descobrim quin és el projecte que han fet els nens i nenes de p4 i p5 per celebrar la Candelera: El 2 de febrer, diada de la Candelera, és un moment important dins el calendari natural i litúrgic: és a mig camí entre l'inici i la fi de l'hivern. Des del punt de vista meteorològic s'ha considerat una data senyalada per pronosticar el temps. Es diu que: "Si la Candelera plora, l'hivern és fora; si la Candelera riu, l'hivern és viu; però tant si plora com si deixa de plorar la meitat de l'hivern encara ha de passar". De fet, es considera que a partir d'aquesta data comença la primavera popular.
Des del punt de vista litúrgic, la Candelera és la festa de la llum. Antigament, es repartien candeles beneïdes durant aquest dia. Així que a Manuals hem dissenyat una original palmatòria* per il·luminar la casa els dies d’hivern. Hi ha una creença popular al voltant del vent que bufa per aquesta data. Quan es portava el ciri a la processó de la Candelera es creia que si la flama no s'apagava era senyal que seria un any bo. La dita era així: "Si per la Candelera el vent no apaga la llumanera, bon any espera".




Esperem que aquestes boniques llumetes ens regalin a tots un molt bon any! Si voleu veure-les totes cliqueu aqui!

*Recordeu de no deixar mai encenedors a prop de la vista i la mà dels infants. Doncs aprenen per imitació, miren el que fan els adults i quan es descuiden- encara que els hagin prohibit- proven de fer-ho. I sobretot no els deixeu mai sense vigilància davant d'una espelma!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha quedat molt xula la candelera, en agrada veure aquest blog i sobre tot tambe les fotos que feu, al Sergio li agrada molt veure's com treballa a la clase màgica.
Moltes felicitats, feu uns treballs molt bonics i amb molta imaginació.

Anònim ha dit...

LA VERITAT ÉS QUE CADA VEGADA FEU COSES MÉS MAQUES! L'ADRIA (P5) VE MOLT CONTENT I TÉ MOLTA IL.LUSIÓ CADA VEGADA QUE PORTA UNA MANUALITAT A CASA. LA CANDELERA HA QUEDAT MOLT MACA! FELICITATS CRISTINA ESTÀS FENT UNA MOLT BONA FEINA.

Anònim ha dit...

Hola,
Al mes de Febrer, quan vaig veure aquesta manualitat vaig tenir clar que tard o d'hora l'acabaríem fent a l'escola. I crec que ha arribat el moment ja que estem començant a controlar el traç! I experimentar amb el fang ens anira molt bé! Però tinc dos dubtes:
1. Com se'n diu del plàstic que feu servir? Acetat?
2. El fang tenyit (ja és de colors) és de la mateixa qualitat que el fang blanc?
Espero que em puguis respondre aviat! :)
LAURA

La classe màgica ha dit...

Hola Laura!

Esperem que el projecte de la candelera us surti ben bonic! Ens agradaria veure les fotos!!! ;-)

El plastic sí! és acetat gruixut.
I el fang tenyit no el conec, però suposo que és de la mateixa qualitat que el blanc que varem utilitzar. Encara que jo de tu, preguntaria a la botiga. Potser veus els dos paquets de fang: blanc i tenyit, i compares els ingredients i si són els mateixos doncs ja està!

Una abraçada!

De quina escola sou? :)

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la teva resposta! En quant haguem fet aquesta manualitat tan bonica us farem arribar les fotografies :) Com veus, "esteu creant escola" i les vostres manualitats arriben a tot arreu!
Ens anirà perfecte fer aquesta manualitat perquè hem estat treballant el traç i hem manipulat diversos materials similars al fang (més tous).
Com són petits i el traç encara és molt ampli, els donaré la làmina de plàstic on dibuixaran lliurement i posteriorment la tallaré en tires, doncs dibuixar directament en les tires per a ells encara els serà difícil.
En quan tinguem els resultats us els farem arribar!
LAURA

Anònim ha dit...

Hola :)
Fa uns dies et vaig escriure per fer-te algunes preguntes sobre aquesta manualitat. Fa uns dies que hi estem treballant i avui ja hem acabat els nostres Fanalets de Nadal!!
Si vols veure el procés pots accedir al bloc de l'escola (Ceip Gras i Soler - Blocaires Grassolencs), on veuràs: les fotografies i en el missatge hi he afegit un link a la teva web :) !! Et deixo el link. Tots els comentaris i opinions són benvinguts!!
http://blocs.xtec.cat/ceipgrasisoler/2009/12/10/p3-fanalet-de-nadal/
Gràcies!! LAURA - Nivell P3