dimecres, 22 de febrer del 2012

Mimosa

Avui la mimosa altiva
se m'ha posat al davant
tota plena d'arracades
i penjolls i fils daurats.
S'ha fet una minyonassa
que no ho hauria dit mai:
tan xica que la plantàrem
i tan prima d'un sol tany!...
Ara fins m'ha fet respecte
amb aquesta majestat
que fa anar les arracades,
vanitosa ençà i enllà...
Dèu te guard galant minyona!...
Mil perdons...que Dèu te guard!
Joan Maragall

dilluns, 13 de febrer del 2012

Antifaç



Ha arribat el Carnestoltes
i el febrer s'ha disfressat.
S'ha posat una carota
de marçot esvalotat;
s'ha guarnit amb vel de pluja,
-com si fos el maig mateix-
i amb una faldilla llarga
feta de tarda que creix.
Malgrat la seva disfressa,
no podrà enganyar la gent
si no s'afegeix dos dies.
Ai, febrer, que ets innocent!
Joana Raspall

dimarts, 7 de febrer del 2012

Sant Jordi intensiu!

¡Repetim el curset intensiu dissabte 17 de Març!
Atenció cavallers de la imaginació i princeses de les manualitats, un nou curset per adults us esperen a Fem Manuals amb Llum de Colors! Prepareu la vostra llança per guanyar amb molta creativitat i bones idees al drac de l'avorriment i de la poca originalitat! Vols aprendre noves idees plàstiques per gaudir de la diada de Sant Jordi com cal? Roses que fan olor i mai es marceixen, petits dracs que fan pessigolles a la panxa, donzelles de filferro...
De nou Fem Manuals s'uneix amb Llum de Colors per oferir-vos un intensiu monogràfic de Sant Jordi i també de Pasqua!! Mestres, educadors, mares, pares... Tots sou benvinguts! Una trobada per aprendre, gaudir i renovar-vos amb noves propostes i tècniques plàstiques... Si voleu veure com han estat els cursos que s'han fet fins ara i com és de fàcil i divertit, clica aquí!

Informació pràctica
Preu 120€ (material i dinar inclòs. Només cal portar l'esmorzar i una bata per no embrutar-se!)
Data dissabte 25 de febrer de 2012 (ara dissabte 17 de març!)
Lloc "Llum de colors" C/Mar 20, baixos, Tiana, Barcelona
Horari de 10:00 h a 14:00 h i de 15:30 h a 19:00 h
Inscripcions a hcarreras@telefonica.net
Condicions generals
Places limitades a 10 alumnes. Cal fer un pagament previ de 20€ per reservar la plaça (Per confirmar-te si encara queden places truca abans al 93 395 52 81 o al 655 91 20 28. Pregunta per l'Helena!). En cap cas es farà el curs sense haver fet efectiu l’import total corresponent. Per donar-te de baixa cal avisar amb 5 dies d’antelació.

dijous, 2 de febrer del 2012

Els fanalets de l'Helena


Com cada any celebrem la Candelera dissenyant un fanalet o palmatòria
* per il·luminar la casa els dies d'hivern. Avui 2 de febrer us presento un projecte fàcil. Està basat en els famosos fanalets de paper de seda que la meva bona amiga Helena, de Llum de Colors, em va ensenyar a fer fa un temps.
Així que hem tallat una ampolla de plàstic a la mida del fanalet (pot ser recte o bé amb forma d’onades). Hem pintat el plàstic amb làtex i hem enganxat un tros de paper de seda amb els dits pintant de nou a sobre amb làtex perquè ens quedi ben enganxat.
Després hem afegit trossets de papers de seda de colors fins que ho hem tingut tot tapat, sense forats i ho hem deixat assecar. Avui hem posat sorra al fons del fanalet i una espelmeta de botó a la sorra. Poca sorra! Perquè el tros que transparenti la llum sigui el més gran possible.
*Recordeu de no deixar mai encenedors a prop de la vista i la mà dels infants. Doncs aprenen per imitació, miren el que fan els adults i quan es descuiden- encara que els hagin prohibit- proven de fer-ho. I sobretot no els deixeu mai sense vigilància davant d'una espelma!