dimecres, 26 d’octubre del 2011

Què hi farem!


Durant la nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre hi conviuen les tradicions de Tot Sants, La Castanyada, Halloween i la nit de difunts. Encara que Halloween, una festa de tradició anglosaxona, s’ha popularitzat molt. Potser degut a les pel·lícules americanes plenes terror adolescent, disfresses, dolços i carbasses buides.
Què hi farem! Ara decorem l'escola amb vampirs, fantasmes i bruixes i es fan activitats en anglès. L’ambient té una barreja entre tenebrós i divertit. Aquí és tradició menjar panellets, castanyes i moniatos acompanyats de vi dolç. En fi!... A Manuals gaudirem de les dues tradicions, així que farem castanyeres i per Halloween un entremaliat ratpenat ens despentinarà el cabell!

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Gnoms per fi!


Aquí els tenim i encara falten mooolts més, ja els veureu... Els follets de la tardor ja han arribat a la classe màgica! Quantes ornamentacions, un cos ple de garlandes, senefes i una gran quantitat de colors! Aquests gnoms estan igual d'esbojarrats que el temps que ens ha fet aquests últims dies... I no calen braços, ni cames, ni res de res... Només una cara divertida i a passar-s'ho bé!



En superman i la ballarina

No és el primer cop que d'un tap d'ampolla de cava i del filferro que l'envolta, fem aparèixer un divertit personatge... Avui tornem a saludar a en Superman i a la ballarina. Els nens i les nenes de segon han gaudit de la senzillesa d'aquest projecte tan divertit de crear...
I aquí us mostrem el resultat: "supermans" volant amb moltes ganes de salvar el món i un ballet de dolces ballarines molt semblants a les del Ballet de Bolshoi!

dijous, 6 d’octubre del 2011

Retallar!


En un principi retallar paper és fàcil i moltes vegades deixem de fer-ho perquè sembla un exercici senzill. Però de vegades, està bé recordar obvietats. Fer una cadena de personatges de paper és una activitat artesanal ràpida i divertida. És sorprenent com ens podem entretenir retallant figuretes de paper i què ràpid passa el temps quan ens ho passem tan bé!

És molt fàcil: retallarem una tira de paper, quan més llarga sigui la tira, més personatges tindrem. Doblegarem la tira de paper a l'estil acordió i retallarem la figura amb cura de no tallar els punts d'unió (gairebé sempre són els braços dels personatges). Desplegarem la cadena i... ens apareixerà un grup d'amics agafats de la mà! I ara a decorar-los!