dijous, 14 d’abril del 2011

Espines


Poc a poc es van formant els nostres habitants submarins... Avui fabriquem les espines dels nostres peixos reciclats. Espines gens punxagudes, al contrari, espines de llana de colors i tacte diferents, que formaran un "mini-teler" sobre el cos del nostre animal marí. Una manera molt divertida d'aprendre a "cosir" sense agulles.

Els nostres peixos reciclats ens recorden als famosos insectes que van tenir tant d'èxit. Els recordeu?

divendres, 8 d’abril del 2011

Escultura


Els artistes més grans estem bussejant a la recerca d'animals fantàstics i originals plantes submarines amb l'ajuda d'un simple filferro. Ens hem basat amb l'obra d'Alexander Calder.
Calder al seu estudi de París, tardor 1931. Fotografia de Vaux-Marc ©
Calder va ser un artista que utilitzava els ulls i les mans sense parar i totes les deixalles boniques que trobava les transformava en art. Va desenvolupar un nou mètode d'escultura: per flexió i torsió del filferro, i així "dibuixava" figures tridimensionals en l'espai. Amb unes pinces de roba, un tros de tela i una mica de filferro, creava un ocell o una vaca o un pallasso de circ... Feia pura màgia. No copiava el treball d'altres artistes. Es va copiar de la seva inventiva. Va jugar amb els materials i va aprendre d'ells. Feia servir la seva imaginació.

Nosaltres també en tenim d'imaginació i molta:
I podem jugar i crear com feia aquest artista americà ! I com ara toca nedar, navegar i capbussar-se en un mar molt creatiu farem, en el seu honor, peixos i algues precioses amb la mateixa tècnica del filferro. Ja els veureu acabats molt aviat!

dilluns, 4 d’abril del 2011

Peixos i mar, és un no parar!


Esperem no cansar-vos amb tant de mar! Aquest mes serà molt blau. Ple de peixos, ones, aigua que dibuixa quadres abstractes i bellíssims animals marins. Sort que diuen que mirar l'horitzó d'un mar tranquil relaxa molt...

divendres, 1 d’abril del 2011

Divendres...


L'Elena ha construït amb molta paciència una preciosa casa de cartró damunt d'un arbre. Amb escala, golfes i unes teules vermelles. És perfecta per als ocells que comencen a buscar niu aquesta primavera!
L'Àngel ha estat cosint amb molt esforç, però amb moltes ganes, un preciós coixí amb forma de cap de gos. Ens ha dit que es diu Àsia i és una gosseta molt simpàtica. Té un nasset esponjós de color blau cel i a la punta de cada orella porta una borla de peluix tan suau com el cotó!
I per fi en Pep ha acabat la seva torre misteriosa! Està feta de cartró, ciment i una autèntica teulada de suro perfecte per protegir-se de la pluja! Diu que és una torre abandonada enmig del bosc i que només els més valents s'atreviran a entrar. El que sabem es que aquest matí ja s'ha mudat una aranya allà dins!